Güvenli Baskı

Güvenli Baskı

Daha akıllı çalışma alanları, güvenli yazdırma ortamları gerektirir

Güvenli bir yazıcı, verilerin korunmasına ve siber tehditlerin önlenmesine yardımcı olur.

Hibrit ve daha akıllı çalışma alanları çalışma şeklimizi değiştirmiş; daha çok iş birliği ve farklı iletişim yolları ile dijital deneyimlerimizi artırmıştır. Teknolojinin çeşitli iş yerleri ve gereksinimleri karşılamak için hızla ilerlemesiyle birlikte, kuruluşların veri güvenliğini ister merkezi olarak depolanmış ister uzaktan çalışma olsun, tüm yönleriyle yeniden gözden geçirmesi gerekiyordu.

Paylaşılan veri tabanlarına bağlı konumların ve cihazların sayısında bir artış yaşamaya devam edilmesi, bilgisayar korsanlarının güvenlik ihlalleri söz konusu olduğunda erişebileceği ve kötü sonuçlar yaratabileceği bir siber oyun alanı sağlıyor.

Yazıcı güvenliğini bir numaralı öncelik olarak ele almak

Yazıcılar, korsanların herhangi bir organizasyonun BT ağına girmeleri için kolay bir fırsat sundukları için güvenliğinin sağlanmasına giderek daha fazla gerek duyulmaktadır. Aslında, herhangi bir güvenlik açığı noktasında bu tür verilere yetkisiz erişim, herhangi bir işletmeye önemli zararlar vereceğinden, BT ve basılı doküman güvenliği daha sık eşit önemde ele alınmaktadır.

Her kuruluşun, çok fonksiyonlu yazıcıdan (MFP) bir e-posta gelen kutusuna kadar verilere erişilebildiği, kritik savunmasız noktaları vardır. Hibrit ve daha akıllı çalışma alanlarının artmasından bu yana iş ortamlarındaki hızlı değişimi göz önünde bulunduran markalar, bir organizasyonun artan güvenlik gereksinimleriyle büyümek için akıllı bir dizi teknolojik çözüm geliştirdiler.

Güvenlik temelleri parmaklarınızın ucunda

Paylaşılan ağlara bağlanan uzak cihazların sayısı artmasıyla birlikte işletmeler siber güvenlik tehdidi dalgasıyla karşı karşıya. Bu amaçla markalar, sağlam bir güvenlik altyapısının temel bir parçası olarak çeşitli model serilerini geliştirdiler .Önceki modellere benzer şekilde, güvenlik, TPM, RTIC, Güvenli Önyükleme ve standart şifreleme/veri üzerine yazma işlevi gibi yeni iyileştirmelerle bu cihazların geliştirilmesinde ana odak noktası olmuştur. Ayrıca, Çevrimiçi Sertifika Durum Protokolü, Otomatik güncelleme sertifikası, TLS 1.3, SIEM (Güvenlik Bilgileri ve Olay Yönetimi) desteği, İzin Verilenler Listesi, dijital imza ve S/MIME dahil olmak üzere bir dizi özellik ve işlev standart olarak eklenmiştir. Bunlar toplu olarak genel cihaz güvenliğinin güçlendirilmesine katkıda bulunacaktır.

Kobas olarak başarılarımıza güveniyoruz ama çalışmaya devam ediyoruz. Bu yüzden müşterilerimizin en iyi korumayı almaları için ürünlerimizi en son güvenlik teknolojileriyle yükseltmeye devam edeceğiz:

Veri Gizliliği: MFP tarafından işlenen tüm bilgi varlıklarının üçüncü şahıslara sızdırılmamasını sağlamak.

Veri Bütünlüğü: Verilerin doğru ve doğru olmasını sağlamak için tüm varlıkların bütünlüğünden ödün verilmeyecek veya değiştirilmeyecektir.

Bilgi Erişilebilirliği: Bilgiye erişilebilirlik, gizlilik ve bütünlük korunurken anında erişilebilir olmalıdır.

Meşruiyet: Bilgi varlıklarının sahibi ve doğruluğu doğrulanabilir.

Hesap Verebilirlik: Kullanıcı, yönetici işlemleri ve MFP davranışı söz konusu olduğunda izleme kolaylığı.

İnkar edilemezlik: MFP kullanıcıları ve yöneticileri tarafından gerçekleştirilmeyen işlemlerin reddedilmesi.

Cihaz Güvenilirliği: MFP’nin davranışının ve çıktısının doğru ve beklendiği gibi olmasını sağlama.

Hibrit ve daha akıllı çalışma alanları çağı organizasyonlarında, yukarıdaki noktalar, çalışanların faaliyet gösterdiği konumların sayısının getirdiği cihazlar, konumlar ve erişim noktalarındaki büyük artış göz önüne alındığında sağlam bir güvenlik temeli oluşturmaya yardımcı olacaktır.

Kuruluşlar birlikte çalışmanın yeni yollarını keşfetmeye devam ettikçe, siber güvenlik tehditlerinin saldırısı da onu takip ediyor. İşletmeler, proaktif davranarak ve doğru teknoloji ve çözümlere yatırım yaparak bu dönemde başarılı bir şekilde ilerleyecek ve müşterilerine daha fazla değer sunmaya odaklanacaktır.